De Boersberg

De Boersberg

N

Hele jaar geopend

 
N

SVR Camping

 
N

Sinds 1958

 
N

Vuurwerkvrije camping

Over Camping de Boersberg

De Boersberg is een van de hoogste punten van de stuwwal. Onder aan de Boersberg stonden begin zeventiende eeuw al boerderijen. Er lagen drie enken. Een enk is een lokale term voor een es, een hooggelegen akker. Deze akkers lagen zo hoog omdat ze door de boeren steeds werden bedekt met plaggen, en vooral potstalmest.

De boerderij zelf werd in 1879 gebouwd, dit staat ook aangegeven op de gevel. De opdracht voor de bouw kwam van baron van Brakell   (destijds eigenaar van kasteel Doorwerth). De boerderij is van het hallenhuistype, een zeer veel voorkomend type boerderij in grote delen van Nederland. Een goed zichtbaar kenmerk van een hallenhuis is het dak, dat lang doorloopt. Waardoor de zijgevel van de boerderij vrij laag is.  De boerderij raakte zwaar beschadigd in de tweede wereldoorlog, maar werd hersteld. Vanaf 1930 wordt het melkveebedrijf bewoond door de familie Schouten.

In 1958 kwam het eerste tentje op het erf, achter de kapschuur tegen de bosrand genoot men van de rust en het landschap. Dit was zo in trek dat er al gauw werd besloten om een campingveldje aan te leggen. Later is dit uitgegroeid tot SVR-camping  “de Boersberg”.

Eind jaren zestig werden de eerste groepen ontvangen, in het voorjaar gingen de melkkoeien de wei in en kwamen de schoolkinderen in de stal en op de hooizolder overnachten. Dit is uiteindelijk groepsaccommodatie “de Boersberg” geworden.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een modern melkveebedrijf met 250 stuks rundvee en ruim 100 ha grond. De camping is een goed bezochte camping met 45 toerplaatsen en jong en oud vermaakt zich hier. De omgeving van “de Boersberg” is omgeven door prachtige bossen en er zijn vele wandel-, en fietspaden.

Wandel- fiets en mountainbike routes

Vooral wandel- en fietsliefhebbers weten Camping de Boersberg goed te vinden. Zo kun je vanaf de camping het Maarten van Rossumpad volgen, ligt er een klompenpad en lopen langs de camping de routes van zowel de Airborne wandel- als fietstocht.

Vermaak voor kinderen

De camping is een populaire vakantiebestemming voor jonge gezinnen en senioren. Dankzij de aanwezige faciliteiten, waaronder een speeltuin en skelters, kunnen kinderen zich urenlang vermaken. Bij slecht weer is de speelzolder het ideale verblijf. Huisdieren zijn toegestaan, mits ze worden aangelijnd.

Stichting Vrije Recreatie

Camping de Boersberg is aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie.