De Boersberg

De Boersberg

N

Hele jaar geopend

 
N

SVR Camping

 
N

Sinds 1958

 
N

Vuurwerkvrije camping

Omgeving

Veehouderij / kampeerterrein is omgeven door bossen en uiterwaarden aan de rand van de Veluwezoom, grenzend aan de Betuwe en de Hoge Veluwe. Met haar ligging op de stuwwal langs de Rijn is de omgeving licht glooiend wat zorgt voor mooie vergezichten vanaf ‘de Boersberg’ en de Duno.

Wandelen en fietsen

De omgeving leent zich uitstekend om al wandelend of fietsend te genieten van al het aanwezige natuurschoon. U moet ook niet verbaast zijn opeens oog in oog te staan met een hert, ree of vos. In de directe omgeving zijn er diverse wandelroutes uitgezet. De Veluwe staat bekent om haar veelheid aan fietspaden (fietsknooppunt op 500 van ‘de Boersberg’) door de afwisselende landschappen van bos, heide en water. Met vijf fietsminuten zit u in de de mooie Betuwe met haar uitgestrekte boomgaarden en leuke dorpen en plaatsen.

Er op uit

Naast het bezoeken van de plaatsen Arnhem, Wageningen of Ede zijn er diverse bezienswaardigheden in de directe omgeving zoals het Airborne museum in Oosterbeek, Burgers Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem in Rhenen het Ouwehandsdierenpark met de beroemde panda’s en het Nationaalpark De Hoge Veluwe. Eet en drink gelegenheden zijn er niet alleen in de grotere plaatsen als Arnhem en Wageningen, maar ook in de nabije dorpen Heelsum, Renkum, Doorwerth, Oosterbeek en Wolfheze vindt u goede restaurants en gezellige terrasjes.

Zwemmen

In de directe omgeving van de boerderij zijn diverse mogelijkheden om te zwemmen. In Renkum vindt u het overdekte zwembad Doelum, in Bennekom openluchtzwembad De Vrije Slag en zwemmen in een grote plas kunt u in Heteren (op 3km afstand) bij de Randwijkse Waarden(in ontwikkeling) en bij Strandpark Slijk-Ewijk.

Blauwe Bever

Met de Blauwe Bever kunt u een vaartocht maken op de Nederrijn en de Lek, en gaat u onderweg ergens aan land voor een excursie onder leiding van een gids.

Het schip
De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks van de rivier en het omringende landschap en de natuur kunt genieten. In de kleine, besloten benedenhut kunt u zonodig opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar.

De Blauwe Bever is een uniek schip omdat het op plaatsen kan aanleggen waar andere schepen niet kunnen komen, zoals bij de oever van een natuurgebied. Dat maakt onze vaarten echt bijzonder.

De vaarten
Tijdens de tocht vertelt de gids allerlei interesssante zaken over wat er te zien is. Vast onderdeel van elke vaart is een excursie aan wal: een wandeling in een natuurgebied, of een bezoek aan een kasteel, oude steenfabriek, een fort of een museum, of een stadswandeling in een van de karakteristieke stadjes langs de Nederrijn. Onder leiding van een deskundige gids.

We varen in het gebied tussen Arnhem en Wijk bij Duurstede, met per vaart wisselende opstapplaatsen en bestemmingen.
Op de pagina ONLINE RESERVEREN kunt u direct zien welke opstapplaatsen en bestemmingen mogelijk zijn.

 

Ons vinden

Camping de Boersberg is zeer centraal gelegen, vlakbij de kruising van de A50 en de N225 (rijksweg Wageningen-Arnhem).

Komende vanuit Oosterbeek slaat u bij de stoplichten bij Kievitsdel linksaf, richting Doorwerth, daarna direct rechtsaf. Na zo’n 500 meter gaat u bij de kruising rechtdoor (doodlopende weg richting kasteel Doorwerth) en ziet u de boerderij een eindje verderop aan uw rechterhand liggen.

Komende vanuit Wageningen, of vanaf de A50 (afslag 19 Renkum/Oosterbeek) rijdt u richting Oosterbeek, bij de stoplichten bij restaurant Kievitsdel rechtsaf richting Doorwerth, daarna direct weer rechts. Na zo’n 500 meter gaat u bij de kruising rechtdoor (doodlopende weg richting kasteel Doorwerth) en ziet u de boerderij een eindje verderop aan uw rechterhand liggen.

GPS Coördinaten:N 51° 58.374’, E 5° 46.545’